Avslutning stavgång

Stavgångsgruppen i Harplinge hade avslutning 2023-12-12 och det var sista gången vandringen sker i Hembygdsföreningens regi. Gruppen samlas normalt under vår och höst varje tisdag kl 10 för stavgång i naturen runt Plönninge, Harplinge, Haverdal, Tylösand eller Steninge. Denna gång samlades gruppen vid Tranevalls idrottsplats. Även stavgångsgruppen från Getinge var inbjudna.

Gymnastik vid pulkabacken i Harplinge

Gymnastik vid Hembygdsgården i Harplinge

Gymnastik vid Hembygdsgården i Harplinge

Efter en fin runda på Aggaredsberget bjöds alla på glögg och pepparkakor utomhus. Därefter i Tranevalls klubbstuga serverades kaffe, lussekatter och goda kakor, bakade av medlemmar.

Leif Andersson tackades för ett gediget arbete som ledare för stavgångsgruppen.

HGH och SISU informerade om idrottsrörelsen och till våren 2024 kommer stavgångsgruppen inte längre tillhöra Harplinge Hembygdsförening, utan stavgångsgruppen blir en sektion inom HGH.

Kort om SISU
SISU Idrottsutbildarna (SISU) är idrottsrörelsens studieförbund och ska genom folkbildning och utbildning ge stöd och stimulera utveckling inom idrottsrörelsen.
Läs mer om SISU

Kort info om HGH
HGH bildades 2012 som ett samarbete på ungdomssidan mellan de tre klubbarna Haverdal IF, Gullbrandstorps AIS och Harplinge IK. 2018 beslutades det om en sammanslagning av de tre föreningarna även på seniorsidan till det nya namnet HGH FC.
Läs mer om HGH

Det är inte möjligt att kommentera.