Föreningen

Vi finns där du bor
I nästan varje socken finns en hembygdsförening. Enbart i Halland finns 78 föreningar med ca
21 000 medlemmar.

Harplinge Hembygdsförening, som bildades 1923, förvaltar och vårdar byggnader och samlingar i vår bygd samt ordnar olika aktiviteter för att lyfta fram vår hembygds historia. Verksamhetsområdet omfattar det geografiska området inom Harplinge Steninge församling. Föreningen har ca 650 medlemmar.

Hembygdsgårdsområdet med byggnaderna vid foten av Aggaredsberg i Harplinge är en vacker plats att ta med fikakorgen till, likaså till livräddningsstationen vid Särdals strand.

Välkommen att delta i föreningens praktiska arbete
Vår och höst har vi arbetsdagar på hembygdsgården för vård av park och hus. Kallelse enligt anslag. Alla är välkomna att hjälpa till i trevlig samvaro. Både byggnader och den ett hektar stora tomten kräver kontinuerlig tillsyn.

Arkivgruppen träffas torsdagar 9 – 12 i arkivet under Särdalsstugan. Välkommen att hälsa på!
Underhållsgruppen finns då oftast på plats.

Visningar, Aktiviteter mm
Visningsdagar anordnas traditionsenligt på Hembygdsgården 2:a och 3:e söndagen i juli månad kl 14.00-17.00. Hembygdsgården är då samlingsplats för många, inte minst de som flyttat från bygden.

Särdals Livräddningsstation är öppen för visning måndagar och onsdagar 18.30-20.00 under perioden 6 juli till 12 augusti, 2020.

Se också Aktiviteter för mer information.

Bli medlem!
Gör som så många Harplinge-Haverdals-Särdals- och Steningebor (och många utflyttade/ intresserade). Bli medlem eller ge bort ett medlemskap och bidra till att  bygdens arv och skatter i form av byggnader, dokument, bilder, föremål mm bevaras åt kommande generationer!
Medlemsavgiften kr 100:-/person/år kan sättas in på Bankgiro 776-5258,  Harplinge Hembygdsförening.

Läs mer om årsmöte och medlemsavgift.

Läs mer på sidorna om föreningen. Välj nedan: