Föreningen

Vi finns där du bor
I nästan varje socken finns en hembygdsförening. Enbart i Halland finns ett 70-tal föreningar med cirka 20.000 medlemmar.

Harplinge Hembygdsförening, som bildades 1923, förvaltar och vårdar byggnader och samlingar i vår bygd samt ordnar olika aktiviteter för att lyfta fram vår hembygds historia. Verksamhetsområdet omfattar det geografiska området inom Harplinge Steninge församling som motsvarar Harplinge kommun fram till kommunsammanslagningen 1974. Föreningen har omkring 650 medlemmar.

Hembygdsgården med byggnaderna vid foten av Aggaredsberg i Harplinge är en vacker plats att ta med fikakorgen till, likaså till livräddningsstationen vid Särdals strand.

Välkommen att delta i föreningens praktiska arbete
Vår och höst har vi arbetsdagar på hembygdsgården för vård av park och hus. Kallelse enligt anslag. Alla är välkomna att hjälpa till i trevlig samvaro. Både byggnader och den ett hektar stora tomten kräver kontinuerlig tillsyn. 

Arkivgruppen träffas torsdagar 9 – 12 i arkivet under Särdalsstugan. Välkommen att hälsa på!
Underhållsgruppen finns då oftast på plats.

Visningar, Aktiviteter mm
Visningsdagar anordnas traditionsenligt på Hembygdsgården 2:a och 3:e söndagen i juli månad kl 14.00-17.00. Hembygdsgården är då samlingsplats för många, inte minst de som flyttat från bygden. Vidare firas bland annat Valborg och Nationaldagen. Klicka här i Aktiviteter för årets program.

Särdals Livräddningsstation visas efter överenskommelse (se Aktiviteter).

Bli medlem!
Bli medlem eller ge bort ett medlemskap och bidra till att  bygdens arv och skatter i form av byggnader, dokument, bilder, föremål mm bevaras åt kommande generationer!
Medlemsavgiften kr 150:-/person/år kan sättas in på Bankgiro 776-5258 Harplinge Hembygdsförening.

Läs mer om årsmöte och medlemsavgift.

Läs mer på sidorna om föreningen. Välj nedan: