Valborg 2013 på Hembygdsgården

Valborgsmässoafton 2013 var Hembygdsgården mötesplats för både ung och gammal.  På förmiddagen vandrade de ca 165 eleverna på Lyngåkraskolan upp till Hembygdsgården tillsammans med sina lärare. Här följde aktiviteter med tipspromenad, korvutspisning mm.

På kvällen, i det soliga men kyliga vädret, samlades ett stort antal åhörare för det sedvanliga valborgsfirandet. Barbro Ericsson anknöt i sitt vårtal bland annat till den långa traditionen av valborgsfirande på hembygdsgården. Hon har själv deltagit i detta i respektabla 60 år. Harplinge Steninge kyrkokör med kantor Eva Persson framförde i vacker stämsång de omtyckta sånger som förknippas våren och Valborg. Kvällen avslutades gemensamt med Sveriges nationalsång och en blomma till alla deltagare .

På bilderna (för större bild klicka i den) ser vi skolbarnen vid Särdalsstugan, därefter från firandet på kvällen med Barbro Ericsson, kyrkokören samt Barbro och Sven Ericsson.

Valborg 2013 Lyngåkraskolan förminValborg 2013 folket börjar samlas förminBarbro Ericsson kyrkokören 20130430Kyrkokören m Eva Persson förminBarbro o Sven Ericsson förm

 

Det är inte möjligt att kommentera.