Valborgsfirande 30 april 2015

Lagom till kvällen skingrades regnmolnen och solen sken på alla som kom till Hembygdsgården för att fira vårens ankomst. Ett hundratal åhörare kunde njuta av och sjunga med i vackra vårsånger framförda av Harplinge-Steninge kyrkokör under ledning av kantor Eva Persson.

Birgit Backer, tidigare småskollärare i Steninge och nyligen utsedd till hedersmedlem i hembygdsföreningen, höll ett personligt vårtal som grep tag i oss när hon talade om sin kärlek till skolan, barnen och Steninge, behovet av fler lärare med bättre arbetssituation och möjligheter, samt inte minst om den glädje hon känt i arbetet i hembygdsföreningen.

Gösta Andersson tackade kören, Eva Persson och Birgit Backer med blommor. Som framgår av bilderna nedan var det många gamla kollegor och andra som ville få en pratstund med Birgit.
(För större bild klicka i den)

Publiken lyssnar till sång o tal  Publik o kör börjar komma   Birgit Backer talar  Birgit och Gösta  Birgit i samspråk  Glatt återseende   Delar av kören  Kör o publik på väg hem  Slut för idag  Fler kollegor  Tack  Birgit o

Det är inte möjligt att kommentera.